Заменят компрометирания мост край квартал Василико“ в Царево с метално

...
 Заменят компрометирания мост край квартал Василико“ в Царево с метално
Коментари Харесай

Армията се включва във възстановяването след водния ад по Южното Черноморие

 Заменят компрометирания мост край квартал „ Василико “ в Царево с железно съоръжие

Българската войска ще се включи във възобновяване след наводненията по Южното Черноморие. Това сподели пред бТВ флотилен адмирал Велко Велков.

Решението е взето след съвещание на Кризисния щаб в Царево през вчерашния ден вечерта. В региона към този момент са ситуирани 20 военнослужещи и тежка техника. Военните ще се включат най-вече с логистична активност и възобновяване на оборудванията.

Днес следва създаване на железен мост при квартал „ Василико “ в Царево. Очаква се и екскаватор, който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост, а по-късно да стартира слагането на металното оборудване. 

Пред Българска национална телевизия пък адмирал Велков сподели, че армията е на мястото си още от първия ден на бедствието и е в контакт с регионалния шеф на Бургас, както и с кмета на Царево Георги Лапчев. 

„ След като се направи оценка, че не е належащо на този стадий на нашите формирования, военнослужещите бяха изпратени да се приберат в домовете си. Участвахме единствено в транспорта на хранителни запаси от складовете на Българския червен кръст до Царево. Това беше през първия ден. Днес ще участваме в работна среща и ще бъдат конкретизирани нещата, които би трябвало да се свършат “, добави той.

 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР